ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΜΑΣ

Τ ο   Σ τ ί γ μ α   μ α ς

Η «Κίνηση Πολιτών Αντι…δρώ» έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής. Σχηματίσθηκε αυθόρμητα από όσους νιώθουν την ανάγκη «κάτι» να κάνουν, «κάπως» ν’ αντιδράσουν σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και σε αυτούς απευθύνεται.

Οι πιο πολλοί από εμάς «δεθήκαμε» μέσα από την «Ομάδα κατά του ΟΑΕΕ» και τον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε πριν 2 χρόνια περίπου και συνεχίζεται ακόμα. Είδαμε όμως ότι δεν μας ενώνει μόνο το πρόβλημα του ΟΑΕΕ. Είδαμε ότι όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες και κάνουμε τις ίδιες διαπιστώσεις και για πολλά άλλα προβλήματα που αφορούν την διαβίωση και την επιβίωσή μας. Από τα πιο μικρά και κοντινά (της γειτονιάς μας) μέχρι τα μεγάλα, εκείνα που καταστρέφουν κάθε μέρα το παρόν αλλά και το μέλλον μας. Και το μέλλον των παιδιών μας. Είδαμε πάλι ότι, όσο διαφορετικές απόψεις κι αν έχουμε, όσο κι αν «καταγόμαστε» από διαφορετικά πολιτικά συστήματα, όλοι, μα όλοι, καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα: α) Έχουμε χάσει τ’ αυτονότητα (κάποια δεν τα είχαμε ποτέ) και β) όσα γίνονται γύρω μας (μικρά και μεγάλα) είναι λάθος. Το βλέπουμε, το καταλαβαίνουμε και κυρίως το νιώθουμε. Κι αυτή η αίσθηση των πολλών, αλλιώς η «κοινή γνώμη» δεν πέφτει ποτέ έξω.

Ο καθένας μας μπορεί να έχει και μια πρόταση, μια λύση. Άλλοι προτείνουν ακραία πράγματα, άλλοι πάλι όχι. Άλλοι ελπίζουν ακόμα, οι πιο πολλοί έχουν απογοητευθεί. Όλοι μας όμως είμαστε αγανακτισμένοι. Θέλουμε ν’ αλλάξουν τα πράγματα και «κάτι» να κάνουμε γι’ αυτό. Και κυρίως θέλουμε ν’ απαντήσουμε στα παιδιά μας, όταν αργότερα μας ρωτήσουν: εσύ μαμά/μπαμπά, τότε, τι έκανες; Πού ήσουν; Γιατί άφησες να γίνουν όλα αυτά; Γιατί δεν αντέδρασες;
Αν στο τέλος της διαδρομής έχουμε κάτι -έστω- ν’ απαντήσουμε στα παιδιά μας, τότε αυτό θα είναι μια επιτυχία. Αν όλοι μαζί έχουμε βάλει έστω κι ένα λιθαράκι στην ανατροπή αυτής της ιδιόμορφης κατοχής που ζούμε, τότε θα είμαστε υπερήφανοι.
Αλλά ακόμα κι αν καταφέρουμε να διορθώσουμε απλά και μικρά που συμβαίνουν γύρω μας, στο δρόμο μας, στη δουλειά μας, στην πόλη μας, πάλι θα είναι επιτυχία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μικρά πράγματα μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά (π.χ. μια πινακίδα που μπήκε στο σωστό σημείο μπορεί να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου).

Δεν είμαστε εμείς που θα σώσουμε τον κόσμο. Δεν θα αλλάξουμε εμείς το καθεστώς. Δεν είμαστε οργάνωση, ούτε θέλουμε να γίνουμε κόμμα. Δεν έχουμε αρχηγούς και υπαρχηγούς. Είμαστε «Κίνηση Πολιτών» δηλαδή απλοί πολίτες που νιώσαμε την ανάγκη να «ξεκουνηθούμε», νιώσαμε ότι πρέπει επιτέλους να πούμε «ως εδώ» σε οτιδήποτε μας ενοχλεί. Μικρό ή μεγάλο. Τουλάχιστον να βρούμε τον τρόπο να το πούμε. Ν’ αντιδράσουμε. Και, γιατί όχι, να τ’ αλλάξουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s